Cadastru Brasov

Cadastru

Cadastrul reprezinta un plan obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica prin care se realizeaza identificarea, inregistrarea, masurarea si delimitarea pe harti si planurile cadatrale a tuturor terenurilor sau suprafetelor construite (cadastru Brasov pt apartamente, spatii comerciale, industriale, birouri, depozitare, etc).

Fara dosarul cadastral nu se poate realiza nici o vanzare a unui imobil. Daca imobilul a fost dobandit dupa 1 iulie 1999 si exista un plan cadastral, nu mai este nevoie de realizarea altuia.

Documentatia cadastrala se intocmeste numai de catre un inginer de cadastru Brasov specializat. Acesta efectueaza masuratorile cadastrale ale imobilului si intocmeste un dosar cu documentatia necesara, pe care il depune la Oficiu de cadastru si publicitate imobiliara. Durata de obtinere a cadastrului este de aproximativ de la 30 la 45 de zile pentru termenul normal si de 10 zile pentru urgente (se achita o taxa suplimentara). Costurile pentru intocmirea cadastrului pot varia in functie de locatia si suprafata imobilului.

Topografie

Topografia este o ramură a geodeziei care se ocupă cu tehnica măsurătorilor, determinarea poziţiei elementelor scoarţei terestre pe suprafeţe mici (considerate plane), precum şi cu tehnica reprezentării grafice sau numerice a suprafeţelor măsurate, în scopul întocmirii de hărţi şi planuri, a modului în care sunt dispuse în spaţiu elementele unui ansamblu, cu descrierea amănunţită a unui loc sub raportul aşezării, configuraţiei etc..

Servicii topografice:

  • Planuri de situatie si amplasament;
  • Expertize topografice judiciare sau extrajudiciare;Planuri de situatie in vederea obtinerii: PAC, PUD, PUZ, PUG, sau a Certificatului de Urbanism;Intocmirea planuri analogice (hartie) si digital (formate :dwg, dxf, etc.);
  • Intocmirea modelului analogic si digital 3D, incluzand curbe de nivel;
  • Profile longitudinale si transversale;
  • Trasarea axelor constructiilor si punctelor caracteristice ale constructiilor;
  • Transmiterea cotelor la nivelele superioare ale constructiilor;
  • Pozitionare Imobile in Google Earth
  • Trasare limite proprietate in conformitate cu coordonatele avizate.
  • Consultanta de specialitate.

Aveti nevoie de servicii de topografie sau cadastru Brasov? Contactati-ne astazi!